درس هشتم : پدافند غیر عامل
1-حوادث طبیعی را نام ببرید ؟ زلزله ، طوفان های سهمگین ، سقوط بهمن ، گرد باد و سونامی
2- حوادث غیر طبیعی را نام ببرید ؟آتش سوزی غیر طبیعی ، تصادف ، انفجار ، ترور ، آلودگی هوا ، جنگ
3- جنگ جزء حادثه طبیعی است یا غیر طبیعی ؟غیر طبیعی
4- کشور پهناور ایران در طول تاریخ به چه دلایل در معرض حوادث طبیعی و غیر طبیعی بوده؟ به دلیل ویژگیهای جغرافیایی ، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی و واقع شدن در منطقه حساس خاورمیانه و بهره مندی از ذخایر طبیعی
5- رهبر انقلاب اسلامی در رابطه با دفاع در برابر حوادث غیر طبیعی چه میفرمایند؟دفاع جزئی از هویت یک ملت زنده است ، هرملتی که نتواند از خود دفاع کند زنده نیست
6- دفاع به چند بخش تقسیم میشود؟ عامل و غیر عامل
7- دفاع یا پدافند چیست ؟ به مجموعه اقداماتی گفته میشود که انسان برای دفاع از سرزمین ، اعتقادات و... خود در برابر خطراتی که او را تهدید می کند ، نجام میدهد.
8- دفاع عامل چیست ؟ مقابله و مبارزه مستقیم و استفاده از تجهیزات جنگی به منظور دفع حملات و اقدامات جنگی دشمن پدافند عامل گفته میشود
9- یک نمونه از دفاع عامل را نام ببرید ؟دفاع همه جانبه مردم ایران در مقابل حمله ارتش صدام در سال 1359 علیه کشوز عزیزمان
10- دفاع غیر عامل را تعریف کنید ؟مجموعه اقداماتب است که بدون ایتفاده از تجهیزات جنگی میتوان انجام داد تا از وارد شدن تلفات جانی به افراد و زیان اقتصادی به مراکز و تاسیسات حیاتی و مهم کشور جلوگیری نکود یا آنها را به حداقل ماهش داد.
11- دفاع غیر عامل در جنگ ها برای چه چیز صورت میگیرد؟مقابله با تهاجمات دشمن وکاهش خسارات ناشی از حملات زمینی ، هوایی ، دریایی صورت میگیرد.
12- خدا در آبه 60 سوره انفال در رابطه با اهمیت آمادگی دفاعی چه میفرماید؟هرقدر که میتوانیم نیروبمان را جمع کنیم و همیشه آماده ی دفاع از سرزمین مان باشیم.
13- در چه کشورهایی از پدافندغیر عامل استفاده کرده اند؟آلمان ،سوئیس ،روسیه
14- چرا کشور ما تهدید میشود؟
1.داشتن ایمان و اعتقاد به اسلام ناب محمدی و ایستادگی در مقابل ظالمین
2.داشتن شرایط قتصادی و بهره مندی از منایع عظیم نفت و گاز
3.موفقیت در عرصه های فناوری های نوین و دستیابی به انرژی هسته ای
4.الگو شدن ایران برای مردم منطقه
15- اهداف اساسی پدافند غیر عامل را نام ببرید؟
1.ایمن سازی مراکز حیاتی و مهم کشور
2.افزایش مقاومت ، حفظ روحیه و انسجام مردم در مقایل تهدیدات
3.فرهنگ سازی و ایجاد باور عمومی در مورد تاثیر پدافند غیر عامل در کاهش آسیب پذیری
4.قانونی کردن رعایت اصول و ضوابط پدافند غیر عامل در طرح های ملی
16- اصول پدافند غیر عامل را نام ببرید؟استتار ،اختفاء ،پراکندگی ، فریب ، مکان یابی
17- استتار راتعریف کنید ؟هم رنگ و هم شکل کردن تاسیسات ، تجهیزات و نیروی انسانی با محیط اطراف است به گونه ای که شناسایی آن برای دشمن بسیار دشوار و تا حدی غیر ممکن باشد مانند استفاده از بادگیر سفید در محیط برفی
18- یکی از موثرترین روش های دفاع غیر عامل در دنیا چیست؟استتار
19-برای استتار از چه وسایلی استفاده میکنند ؟رنگ ، تور ، شاخ و یرگ درختان
20- اختفا را تعریف کنید ؟به کلیه کارهایی که از قرار گرفتن تاسیسات ، تجهیزات و نفرات در دید مستقیم دشمن جلوگیری به عمل می آورد مانند پنهان کردن هواپیمای جنگی در تونل
21- روش های اختفا را بگویید؟الف)استفاده مناسب از عوارض زمین و احداث تاسیسات در محلی که به سهولت قابل تشخیص و مشاهده نیاشدب)عادی و غیرمهم جلوه دادن تاسیسات با کارهایی مانند جدول بندی ، درختکاری
22-پراکندگی را تعریف کنید ؟پخش نمودن و عدم تجمع نیرو ها ، تجهیزات و تاسیسات به منظور کاهش آسیب پذیری آنها در مقابل عملیات دشمن
23- فریب را تعریف کنید؟انجام کارهایی که فکر و دید دشمن را از اهداف اصلی و مهم به سوی اهداف فرعی و غیر اصلی و کم اهمیت منحرف نماید
24- مکان یابی را تعریف کنید؟اقدامات اساسی و مهم پدافند غیر عامل ، انتخاب محل مناسب برای ایجاد تاسیسات حیاتی و مهم کشور
25- مزیت هایی که رعایت اصول پدافند هوایی دارد را نام ببرید؟
الف ) قدرت دفاعی کشور را افزایش میدهد و باعث حفظ مراکز و تاسیسات مهم جامعه میشود
ب)هرچه توان و قدرت دفاع عامل و غیرعامل کشور بیشتر باشد ، احتمال تهاجم دشمنان کمتر میشود.
کار
و فناوری درس علم و پیشه هاست درس کار وکوشش واندیشه هاست
درس
فکرونقشه وفناوری
سیستم پوینده ی خودباوری
درس صنعت های
پیشه آفرین درس
کشت وکارواحیای زمین
دست ورزی درحریم
باغ وگل
ساختمان وجاده وانواع پل
چوب ومیخ واره
خلاقیت
آلیاژ سخت علم وتربیت
درس تحقیق وفضای
توسعه
مشق سازش باگروه جامعه
داروی کاهنده
وغیر مجاز
رسم فنی مدارنول وفاز
پخت انواع خوراک
واغذیه
درک شیرین علوم تغذیه
زنگ شادوبحث داغ
وغلغله
درس طردمرزحدودفاصله
تخم وکرم وپیله
وپروانه ها
سرعت پردازش رایانه ها
خازن وآرمیچروبرق
ورتور
باتری ودینام وبنزین وموتور
درس زیبای امید
زندگی است
داستان همت وسازندگیست
حیطه دانستن عشق
وعمل
آفرین براین همه شهدوعسل
من چه گویم تجربه
در تجربه است کوله بار فن ودرس
وخاطره است
درس محبوب تمام بچه هاست
اشاره قرآن به وجود کلروفیل در گیاهان
وهوالذی انزل من السماء ماء فاخرجنا به نبات کل شیء فاخرجنا منه خضرا نخرج منه حبا متراکبا و من النخل من طلعها قنوان دانیة و جنات من اعناب والزیتون و الرمان مشتبها وغیرمتشابه انظروا الی ثمره اذا اثمر وینعه ان فیذلکم لایات لقوم یومنون." (انعام/99)
« و این اوست که از ابر باران میفرستد، با آن جوانه های انواع رستنیها را در میآوریم، و از جوانه ماده سبز را درمی آوریم، که با آن ماده سبز دانه های خوشه ای درست میکنیم، و از تاره های نـخل پَـنگهای خـوردنی درست می کنیم، و باغهای انگور و زیتون و انار که ترکیبات مشترک زیادی دارند ولی همانند نمائی نمی کنند را درست می کنیم».
یکی از جنبه های اعجازگر کتاب آسمانی قرآن، تبیین حقایقی است که در زمان نزول آن برای اهل علم مکشوف نبوده و پیشرفت های علمی در قرون و اعصار سپس تر، بر درستی آن صحه گذارده است.
یکی از این نمونه های اعجاز علمی قرآن، وجود ماده سبز گیاهی است. توضیح اینکه در سلول گیاهی کیسه های غشائی هست که در آن موادی درست می شود که کلروفـیل نامـیـده می شود. کلروفـیل به معنی «ماده سبز گیاهی و سبزینه» است که معادل آن در عربی «خـَضِـر» است (یعنی همان چیزیکه در آیه مطرح شده است).
این ماده سبز (خضر) انرژی نوری خورشید را جذب می کند و به انرژی شیمیایی تـبـدیـل می کند.
منبع
: معجزات علمی قرآن
بنام خدا
نام و نام خانوادگی آزمون واحد چوب بهمن 92
1-- از فراورده های مهم چوب است؟ 25/0
الف)فیبر ب)تخته چند لایه ج)کاغذ د)نئوپان
2- کدام کارخانه برای ساخت کاغذ از تفاله نیشکر استفاده می کند؟ 25/0
الف)کاغذ سازی تبریز ب)کاغذ سازی هفت تپه اصفهان ج)کاغذ سازی تهران د)کاغذ سازی هفت تپه اهواز
3- علامت اختصاری تخته فیبر با جرم متوسط چیست؟ 25/0
الف)M.D.F ب)P.V.C ج)J.M.C د)M.P.F
4- کدام دو درخت از پهن برگان دارای الیاف بلند تری هستند؟ 25/0
الف)چنار و گردو ب)افرا و راش ج)صنوبر و ممرز د)کاج و نراد
5- برای ساخت کاغذ ابتدا تنه درخت را به وسیله ی دستگاه خرد کن به خرده چوب تبدیل می کنند به این خرده چوب ها ....................... می گویند. 25/0
6- قارچ ها و حشرات از عوامل مکانیکی تخریب چوب هستند. 25/0 صo غo
7- نام دیگر تفاله نیشکر چیست ؟ 5/0
8- کاغذ چگونه از چوب ساخته می شود؟ 2
9- جنس روکش های مصنوعی از چیست؟ 5/0
10- عوامل تخریب کننده چوب را نام ببرید؟ 2 (چهار مورد)
11- چرا در ساخت میز آشپزخانه از روکش های مصنوعی استفاده می شود؟ 1
12- در کجای ایران کاغذ از چوب تولید می شود ؟ 5/0
زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می کنند. بدن واقعا در حال ساخت و ساز است و در واقع بسیاری از سلول های بدن هراز چندگاهی نو می شوند و سلول های جدید جایگزین سلول های قدیمی می گردند. کیفیت نوسازی بدن و ترمیم ارگان ها و بافت ها و dna است که سن شما را بر روی سطح سلولی تعیین می کند. زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می کنند. اگرچه ممکن است کیفیت بد غذایی که امشب شاممیل کرده اید شما را نکشد، ولی سرعت پیری داخلی سلول های بدن را کاهش و یا افزایش می دهد. غذاهایسالم صدها نوع ترکیبات شیمیایی را در اختیار بدن قرار می دهند که بدن برای بازسازی سلول ها به آن نیاز دارد.غذاهای ناسالم و یا کمی سمی روند پیری را تسریع می بخشند. البته هرازگاهی خوردن یک همبرگر به معنای لغزش از عادات خوب زندگی نیست و در صورتی که این رژیم ناسالم غذایی به یک عادت تبدیل شود، می تواند فرد را از داخل پیر کند و خیلی زود این پیری به بیرون نیز راه می یابد. استرس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول های بدن را متوقف می کند و در نهایت اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی کند و یا زیاد از حد غذا می خورد جدای از وسواس شما در مصرف کالری، کربوهیدرات و چربی ها باید به این موضوع توجه کنید که تأثیر منفی برخی از غذاها خیلی بیشتر از یک اضافه وزن و خستگی است شما را از درون پیر می کنند. بنابراین تنها نگرانی از مصرف برخی مواد غذایی به دلیل اضافه وزن و چاقی نیست، به نظر می رسد که برخی از آن ها بدترین در زندگی هستند؛ از جمله بسیاری از شیرین کننده ها، چربی ها و غذاهای فرآوری شده که به عقیده کارشناسان در واقع طول عمر را کاهش می دهند. تغذیه، شیمی داخلی بدن را مشخص می کند، نه سن. شیمی داخلی بدن بر کیفیت و حالت ارتجاعی هر عضو، سلول و سیستم تأثیرگذار است. همه چیز بدن، از حالت و رنگ پوست گرفته تا کیفیت استخوان ها، مغز و بافت همبند، به آنچه که می خوریم بستگی دارد. عادات غذا خوردن انسان است که سن او را مشخص می کند و تعیین کننده چگونگی تأثیر افزایش سن و پیری بر انسان می باشد. سلول ها برای ارتباط با یکدیگر به دیواره های قابل انعطاف نیازمندند و دیواره های سلولی بدن از چربی ساخته می شود. چربی های خوب، دیوارهای سالم درست می کنند و چربی های بد، مولکول هایی با شکل غیر طبیعی؛ همچون کوبیدن یک میخ مربع شکل به یک سوراخ گرد و دایره ای شکل. چربی های بد، با ایجاد دیواره بد راه های ارتباط بین سلولی را از بین می برند و موجب پیری می شوند. این تغییرات تأثیر عمیقی بر سلامت و پیری سلول ها دارد. مواد غذایی شیرین در این عادت بد، مشکل اصلی ساکارز و یا همان قندهای تصفیه شده و به شدت پردازش شده و متبلور هستند. توانایی بدن انسان برای تجزیه قند و تبدیل آن به شکل های دیگر بسیار محدود است. امروزه فشار زیادی به سیستم های بدن ما وارد می شود، چرا که مصرف مواد غذایی شیرین بسیار افزایش یافته است. قند اضافی در خون موجب اختلال در مولکول های پروتئین می شود و روند پیری سلول در گلیکوزیلاسیون تسریع می یابد. نخستین مکانیسم ترمیم بدن کند می شود. اگرچه تأثیر گلیکوزیلاسیون عمدتا داخلی است، ولی اولین نشانه خارجی آن پیری پوست است. هنگامی که قند خون بدن بیش از حد مجاز شود، گلیکوزیلاسیون ایجاد شده، روند طبیعی ترمیم پوست کاهش می یابد و مولکول های قند کلاژن پوست و حالت انعطاف پذیری آن را از بین می برند؛ از این رو چین و چروک ها افزایش می یابند و سرعت التیام آن ها به نسبت، تخریبشان کمتر می شود. گلیکوزیلاسیون نیز با استرس اکسیداتیو، از درون فرد را پیر می کند. مولکول های قند، هر چیزی را که با آن تماس پیدا می کنند؛ جذب کرده و در نهایت عملی به نام اکسیداسیون مواد منفی زیادی را جمع می کند و تجمع سموم روند پیری را افزایش می دهد؛ زیرا سموم در بدن به میتوکندری سلول آسیب می رساند و کاهش تحلیل انرژی را بهبود می بخشد و حتی این کاهش انرژی می تواند به گیجی و کاهش قدرت حافظه، شنوایی، بینایی و استقامت نیز منجر شود. حتی پژوهش های جدید نشان می دهند که گلیکوزیلاسیون در بسته شدن عروق خونی و ایجاد پلاک های شریانی و ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین پارکینسون، آلزایمر و یا آب مروارید چشمی نیز نقش دارد. راه حل آن در کاهش و پرهیز شدید از مصرف شیرینی های مصنوعی است. به جای آن ها از شیرین کننده های طبیعی همچون عسل، شربت افرا، شربت برنج قهوه ای استفاده کنید. هر چند به گفته پژوهشگران در صورت زیاده روی در مصرف شیرینی های طبیعی، آن ها به لحاظ دیگری به سلامتی آسیب می رسانند. علت اصلی ناسالم بودن فست فودها، چربی ترانس است پس از صرفیک وعده غذایی مملو از کربوهیدرات های تصفیه شده، سطح قند خون بدن افزایش می یابد و انسولین در جریان خون ترشح می شود تا مواد غذایی به گلوکز و سوخت تبدیل شوند. محاسبات بدن اغلب درست نیست و انسولین بیش از حد ترشح می دهد و در نتیجه قند خون افت می کند و 30 دقیقه بعد فرد مجددا احساس گرسنگی می کند و گاه با تکرار این چرخه مقاومت به انسولین ایجاد می شود و فرد مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک وبیماری های قلبی می گردد. سعی کنید رژیم غذایی خود را بر پایه کربوهیدرات های پیچیده، مانند حبوبات وسبزیجات و غلات قرار دهید؛ چرا که لایه بیرونی آن ها دست نخورده باقی می ماند و به مرور در بدن هضم می شوند و قند آن ها به تدریج و آهسته پخش می شود. دکتر ونس توصیه می کند از خوردن مواد غذایی که حاوی بیش از 4 گرم کربوهیدرات های ساده و یا قند هستند، خودداری کنید. در عوض مصرف کربوهیدرات های پیچیده را در رأس هرم غذایی خود قرار دهید که مملو از فیبر و مواد مغذی می باشند. نخوردن غذا تا زمانی که احساس گرسنگی کامل نکرده اید مشکل اصلی این عادت بد غذایی «گرلین» است؛ هورمونی که توسط سیستم گوارشی تولید می شود و به اشتها مربوط است. فاصله بیش از حد طولانی میان وعده های غذایی مطمئنا یکی از اصلی ترین روش هایآسیب و پیری بدن است. گرسنگی منجر به پرخوری و در نهایت چاقی می شود. معده خالی با ترشح هورمون گرلینبه مغز سیگنال می فرستد که گرسنه است و از آنجایی که بعد از غذا خوردن، 30 دقیقه زمان نیاز است تا هورمونسیری ترشح شود، فرد آگاهانه و به تصور اینکه هنوز سیر نشده است مقادیر زیادی غذا می خورد و افراط می کند. چاره کار در این است که منتظر نمانید تا کاملا گرسنه شوید و معده شما کاملا خالی شود، بلکه به طور منظم میان وعده های کوچک و البته سالم بخورید و در هر وعده از غذای خود مقادیر کافی کربوهیدرات ها و چربی های سالم وپروتئین ها را قرار دهید تا علاوه بر حفظ و ثبات قند خون، به دلیل هضم تدریجی، دچار ولع مصرف مواد غذایی نشوید. هیچ کس همیشه از رژیم غذایی سالم پیروی نمی کند، همه افراد هرازگاهی انحرافات کوچکی دارند، ولی بهبود الگوهای تغذیه به بهره وری بیشتر بدن و ذهن کمک می کند. مطمئنا ایجاد این تغییرات در زندگی با کمی چالش و مشکل مواجه است، ولی برای داشتن عمر طولانی و مفید، ارزش کمی تلاش را دارد. غذا خوردن پشت میز کار یا در ماشین و یا در حال عصبانیت در این عادت بد هورمون استرس یا کورتیزول (هورمونی که از غدد فوق کلیوی ترشح می شود و عامل پیری درونی است) به طور خودکار در شرایط استرس ترشح می شود و به دو روش بر هضم مواد غذایی تأثیر می گذارد: اول با ترشح آدرنالین و کورتیزول که خون را از اندام ها دور می کند و مانع جذب مواد غذایی و حتی تجزیه مناسب غذا در معده و روده می شود و در نهایت هضم متوقف شده و مواد غذایی تخمیر می شوند متابولیت های غیر معمول به درون جریان خون راه می یابند. استرس موجب اسیدیته دستگاه گوارش می شود؛ و در نتیجه جذب برخی از مواد غذایی همچون مختل می شود. استرس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول های بدن را متوقف می کند و در نهایت اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی کند و یا زیاد از حد غذا می خورد. سعی کنیدهنگام صرف غذا از پشت میز کار بلند شوید و در یک نقطه آرام و با تمرکز بر روی مواد غذایی، از خوردن غذای خود لذت ببرید و غذا را به خوبی بجوید. غذا خوردن با دیگران احساس امنیت و شادی ایجاد می کند. از تمام حواس خود برای غذا خوردن استفاده کنید روشن کردن یک شمع نیز می تواند بسیار مفید باشد.
منبع : تبیان