فناوران جوان

درس کار و فناوری

فناوران جوان

درس کار و فناوری

غذای سالم

زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می کنند. بدن واقعا در حال ساخت و ساز است و در واقع بسیاری از سلول های بدن هراز چندگاهی نو می شوند و سلول های جدید جایگزین سلول های قدیمی می گردند. کیفیت نوسازی بدن و ترمیم ارگان ها و بافت ها و dna است که سن شما را بر روی سطح سلولی تعیین می کند. زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می کنند. اگرچه ممکن است کیفیت بد غذایی که امشب شاممیل کرده اید شما را نکشد، ولی سرعت پیری داخلی سلول های بدن را کاهش و یا افزایش می دهدغذاهایسالم صدها نوع ترکیبات شیمیایی را در اختیار بدن قرار می دهند که بدن برای بازسازی سلول ها به آن نیاز دارد.غذاهای ناسالم و یا کمی سمی روند پیری را تسریع می بخشند. البته هرازگاهی خوردن یک همبرگر به معنای لغزش از عادات خوب زندگی نیست و در صورتی که این رژیم ناسالم غذایی به یک عادت تبدیل شود، می تواند فرد را از داخل پیر کند و خیلی زود این پیری به بیرون نیز راه می یابداسترس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول های بدن را متوقف می کند و در نهایت اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی کند و یا زیاد از حد غذا می خورد جدای از وسواس شما در مصرف کالری، کربوهیدرات و چربی ها باید به این موضوع توجه کنید که تأثیر منفی برخی از غذاها خیلی بیشتر از یک اضافه وزن و خستگی است شما را از درون پیر می کنند. بنابراین تنها نگرانی از مصرف برخی مواد غذایی به دلیل اضافه وزن و چاقی نیست، به نظر می رسد که برخی از آن ها بدترین در زندگی هستند؛ از جمله بسیاری از شیرین کننده ها، چربی ها و غذاهای فرآوری شده که به عقیده کارشناسان در واقع طول عمر را کاهش می دهندتغذیه، شیمی داخلی بدن را مشخص می کند، نه سن. شیمی داخلی بدن بر کیفیت و حالت ارتجاعی هر عضو، سلول و سیستم تأثیرگذار است. همه چیز بدن، از حالت و رنگ پوست گرفته تا کیفیت استخوان ها، مغز و بافت همبند، به آنچه که می خوریم بستگی دارد. عادات غذا خوردن انسان است که سن او را مشخص می کند و تعیین کننده چگونگی تأثیر افزایش سن و پیری بر انسان می باشد.   سلول ها برای ارتباط با یکدیگر به دیواره های قابل انعطاف نیازمندند و دیواره های سلولی بدن از چربی ساخته می شودچربی های خوب، دیوارهای سالم درست می کنند و چربی های بد، مولکول هایی با شکل غیر طبیعی؛ همچون کوبیدن یک میخ مربع شکل به یک سوراخ گرد و دایره ای شکلچربی های بد، با ایجاد دیواره بد راه های ارتباط بین سلولی را از بین می برند و موجب پیری می شوند. این تغییرات تأثیر عمیقی بر سلامت و پیری سلول ها دارد.    مواد غذایی شیرین در این عادت بد، مشکل اصلی ساکارز و یا همان قندهای تصفیه شده و به شدت پردازش شده و متبلور هستند. توانایی بدن انسان برای تجزیه قند و تبدیل آن به شکل های دیگر بسیار محدود است. امروزه فشار زیادی به سیستم های بدن ما وارد می شود، چرا که مصرف مواد غذایی شیرین بسیار افزایش یافته استقند اضافی در خون موجب اختلال در مولکول های پروتئین می شود و روند پیری سلول در گلیکوزیلاسیون تسریع می یابد. نخستین مکانیسم ترمیم بدن کند می شود. اگرچه تأثیر گلیکوزیلاسیون عمدتا داخلی است، ولی اولین نشانه خارجی آن پیری پوست است. هنگامی که قند خون بدن بیش از حد مجاز شود، گلیکوزیلاسیون ایجاد شده، روند طبیعی ترمیم پوست کاهش می یابد و مولکول های قند کلاژن پوست و حالت انعطاف پذیری آن را از بین می برند؛ از این رو چین و چروک ها افزایش می یابند و سرعت التیام آن ها به نسبت، تخریبشان کمتر می شود. گلیکوزیلاسیون نیز با استرس اکسیداتیو، از درون فرد را پیر می کندمولکول های قند، هر چیزی را که با آن تماس پیدا می کنند؛ جذب کرده و در نهایت عملی به نام اکسیداسیون مواد منفی زیادی را جمع می کند و تجمع سموم روند پیری را افزایش می دهد؛ زیرا سموم در بدن به میتوکندری سلول آسیب می رساند و کاهش تحلیل انرژی را بهبود می بخشد و حتی این کاهش انرژی می تواند به گیجی و کاهش قدرت حافظه، شنوایی، بینایی و استقامت نیز منجر شود. حتی پژوهش های جدید نشان می دهند که گلیکوزیلاسیون در بسته شدن عروق خونی و ایجاد پلاک های شریانی و ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین پارکینسون، آلزایمر و یا آب مروارید چشمی نیز نقش دارد. راه حل آن در کاهش و پرهیز شدید از مصرف شیرینی های مصنوعی است. به جای آن ها از شیرین کننده های طبیعی همچون عسل، شربت افرا، شربت برنج قهوه ای استفاده کنید. هر چند به گفته پژوهشگران در صورت زیاده روی در مصرف شیرینی های طبیعی، آن ها به لحاظ دیگری به سلامتی آسیب می رسانند. علت اصلی ناسالم بودن فست فودها، چربی ترانس است پس از صرفیک وعده غذایی مملو از کربوهیدرات های تصفیه شده، سطح قند خون بدن افزایش می یابد و انسولین در جریان خون ترشح می شود تا مواد غذایی به گلوکز و سوخت تبدیل شوند. محاسبات بدن اغلب درست نیست و انسولین بیش از حد ترشح می دهد و در نتیجه قند خون افت می کند و 30 دقیقه بعد فرد مجددا احساس گرسنگی می کند و گاه با تکرار این چرخه مقاومت به انسولین ایجاد می شود و فرد مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک وبیماری های قلبی می گردد. سعی کنید رژیم غذایی خود را بر پایه کربوهیدرات های پیچیده، مانند حبوبات وسبزیجات و غلات قرار دهید؛ چرا که لایه بیرونی آن ها دست نخورده باقی می ماند و به مرور در بدن هضم می شوند و قند آن ها به تدریج و آهسته پخش می شود. دکتر ونس توصیه می کند از خوردن مواد غذایی که حاوی بیش از 4 گرم کربوهیدرات های ساده و یا قند هستند، خودداری کنید. در عوض مصرف کربوهیدرات های پیچیده را در رأس هرم غذایی خود قرار دهید که مملو از فیبر و مواد مغذی می باشندنخوردن غذا تا زمانی که احساس گرسنگی کامل نکرده اید مشکل اصلی این عادت بد غذایی «گرلین» است؛ هورمونی که توسط سیستم گوارشی تولید می شود و به اشتها مربوط است. فاصله بیش از حد طولانی میان وعده های غذایی مطمئنا یکی از اصلی ترین روش هایآسیب و پیری بدن استگرسنگی منجر به پرخوری و در نهایت چاقی می شودمعده خالی با ترشح هورمون گرلینبه مغز سیگنال می فرستد که گرسنه است و از آنجایی که بعد از غذا خوردن، 30 دقیقه زمان نیاز است تا هورمونسیری ترشح شود، فرد آگاهانه و به تصور اینکه هنوز سیر نشده است مقادیر زیادی غذا می خورد و افراط می کند. چاره کار در این است که منتظر نمانید تا کاملا گرسنه شوید و معده شما کاملا خالی شود، بلکه به طور منظم میان وعده های کوچک و البته سالم بخورید و در هر وعده از غذای خود مقادیر کافی کربوهیدرات ها و چربی های سالم وپروتئین ها را قرار دهید تا علاوه بر حفظ و ثبات قند خون، به دلیل هضم تدریجی، دچار ولع مصرف مواد غذایی نشوید. هیچ کس همیشه از رژیم غذایی سالم پیروی نمی کند، همه افراد هرازگاهی انحرافات کوچکی دارند، ولی بهبود الگوهای تغذیه به بهره وری بیشتر بدن و ذهن کمک می کند. مطمئنا ایجاد این تغییرات در زندگی با کمی چالش و مشکل مواجه است، ولی برای داشتن عمر طولانی و مفید، ارزش کمی تلاش را داردغذا خوردن پشت میز کار یا در ماشین و یا در حال عصبانیت در این عادت بد هورمون استرس یا کورتیزول (هورمونی که از غدد فوق کلیوی ترشح می شود و عامل پیری درونی است) به طور خودکار در شرایط استرس ترشح می شود و به دو روش بر هضم مواد غذایی تأثیر می گذارد: اول با ترشح آدرنالین و کورتیزول که خون را از اندام ها دور می کند و مانع جذب مواد غذایی و حتی تجزیه مناسب غذا در معده و روده می شود و در نهایت هضم متوقف شده و مواد غذایی تخمیر می شوند متابولیت های غیر معمول به درون جریان خون راه می یابنداسترس موجب اسیدیته دستگاه گوارش می شود؛ و در نتیجه جذب برخی از مواد غذایی همچون مختل می شوداسترس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول های بدن را متوقف می کند و در نهایت اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی کند و یا زیاد از حد غذا می خورد. سعی کنیدهنگام صرف غذا از پشت میز کار بلند شوید و در یک نقطه آرام و با تمرکز بر روی مواد غذایی، از خوردن غذای خود لذت ببرید و غذا را به خوبی بجویدغذا خوردن با دیگران احساس امنیت و شادی ایجاد می کند. از تمام حواس خود برای غذا خوردن استفاده کنید روشن کردن یک شمع نیز می تواند بسیار مفید باشد

منبع : تبیان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.