ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
بنام خدا
ویتامین اف
نامی است که در گذشته به اسیدهای چرب غیر اشباع؛ یعنی، اسیدلینولئیک و اسید لینولنیک و اسید آراشیدونیک داده شده است. این اسیدها برای حیوانات آزمایشگاهی ضروری هستند. فقدان این اسیدها درجیرهٔ غذائی انسان هیچ علایم بالینی بهجا نمیگذارد ولی ممکن است برای اطفال ضروری باشد. همچنین استفاده از اسیدهای چرب فرار در معالجهٔ اترواسکلروز توصیه میشود.
اسیدهای چرب ضروری که گاهی به نام ویتامین «F» خوانده میشوند. گفته میشود اسیدهای چرب در تخفیف درد آرتریت مؤثر است. ریزش مو و اگزما، صدمات کلیوی، قلبی و کبدی از عوارض کمبود ویتامین «F» است. مصرف اسیدهای چرب برای کسانی که برنامه غذایی کمچرب دارند نیز توصیه میشود.
- ویتامین F حلال در چربی است که از اسیدهای چربی اشباع نشده و از طریق موادغذایی به دست میآید.
- ویتامین F از جمع شدن رسوبات کلسترول در سرخرگ جلوگیری میکند.
- برای سلامتی پوست و مو لازم است.
- بدن را در برابر اثرات اشعه X تاحدودی محافظت میکند.
- کلسیم را به سلولهای بدن میرساند.
- جهت کم شدن وزن بدن با سوزاندن چربیهای اشباع شده کمک میکند.
- کمبود این ویتامین باعث اگزما و جوش صورت میشود.
- کمبود ویتامین F باعث ریختن مو میگردد.
- خشکی و پوسته پوسته شدن پوست یکی از دلایل آن کمبود ویتامین F است.
- در این مواد غذایی ویتامین F موجود است: جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، سویا، بادام، آواکادو، بادام زمینی، پسته، فندق، ماهی، روغن زیتون، ذرت و پنبه دانه.