فناوران جوان

درس کار و فناوری

فناوران جوان

درس کار و فناوری

فاین تذهبون


  

بسم الله الرحمن الرحیم


 

فأین تذهبون .....

حدیث ثقلین یکی از حدیث‌های متواتر پیامبر اسلام است.

انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی: کتاب الله فیه‌الهدی والنور حبل ممدود من السماء الی الارض وعترتی اهل بیتی وان اللطیف الخبیر قد اخبرنی‌انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض وانظروا کیف تخلفونی فیهما

  من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها می‌گذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترت و اهل بیت خودم. مادام که شما به این دو دست بیازید هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچ گاه از هم جدا نمی‌شوند

یکی از گرانبهاترین سرمایه انسان که همیشه بوسیله آنها شناخته می شود اهل بیت انسان و اصل و نسب او می باشد .احترام گذاشتن به انسان تنها شامل خود انسان نیست بلکه باید شامل تمام افراد خانواده او نیز باشد چگونه ممکن است فردی ادعای دوست داشتن کسی را بکند اما به فرزند او وسایر اعضای خانواده او بی احترامی نماید . آیا اینگونه دوست داشتن از نظر عقل و خرد آن هم برای انسان که اشرف مخلوقات است صحیح می باشد. حال این مقایسه را نسبت به شریف ترن انساها یعنی پیامبر خدا حضرت محمد (ص) اگر داشته باشیم میتوانیم بگوییم که من فقط به شخص پیامبر احترام قائل هستم و نسبت به اهل بیت ایشان کار ندارم .آیا فرزند پیامبر (ص) دارای احترام بیشتر می باشد یا مومنان دیگر ؟ اگر دیگران را بر فرزند پیامبر (ص) بالاتر بدانیم آیا به گفته پیامبر در مورد اهل بیت او درست عمل کرده ایم . اگر همه ما مسلمانان فقط به این حدیث درست عمل کنیم سرچشمه همه اختلافات بین مسلمین ازبین میرود .و اسلام ما از همه کج سلیقه گیها نجات پیدا می کند . کسانی که نسبت به اهل بیت پیامبر دشمنی میکنند آیا می توانند خود را پیرو پیامبر بدانند . اگر ما نسبت به نوه های پیامبر که بطور مرتب آنها را سروران جوانان اهل بهشت می نامید بی احترامی کنیم نشانه دوستی ما با پیامبر خداست . آیا می توانیم به خودمان هم دروغ بدهیم . آیا کسانیکه نوه های پیامبر خدا امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را مظلومانه کشتند پیامبر را دوست داشتند . کمی تامل کنیم چگونه می شود که قاضی بلاد اسلام حکم به قتل نوه پیامبر اسلام  را با شناخت کاملی که از او دارد صادر نماید و بعد بگوید من پیامبر خدا را دوست دارم . -یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّادِقِینَ ﴿توبه119﴾ اى کسانى که ایمان آورده‏اید از خدا پروا کنید و با راستان باشید .

آیا منظور از صادقین در این آیه جز پیامبر و فرزندان او می باشد .چگونه است که ما سخنان افراد عادی مانند خودمان را قبول کنیم اما به سخنان پیامبر خدا ایمان نداشته باشیم .

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَجِیبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُم لِمَا یُحْیِیکُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ ﴿انفال24﴾

اى کسانى که ایمان آورده‏اید چون خدا و پیامبر شما را به چیزى فرا خواندند که به شما حیات مى‏بخشد آنان را اجابت کنید و بدانید که خدا میان آدمى و دلش حایل مى‏گردد و هم در نزد او محشور خواهید شد .

 

چه جوابی می توانیم در روز قیامت به خداوند بدهیم اگر فقط همین سوال را از ما بپرسد

اگر بگوییم از علمایمان اطاعت می کردیم آیا قبول خواهد بود .نمی توانیم به خودمان دروغ

بگوییم . خداوند فرموده است من میان آدمی ودلش قرار می گیرم .آیا کردار ورفتار بعضی از ما

مسلمانان مطابق فرمودههای پیامبرمان است .

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَکُمْ ﴿محمد33﴾

اى کسانى که ایمان آورده‏اید خدا را اطاعت کنید و از پیامبر [او نیز] اطاعت نمایید و کرده‏هاى خود را تباه مکنید (33)

 

 

 

 

 

 

منابع حدیث ثقلین[

در بسیاری از کتاب‌های شیعی و سنی به این حدیث اشاره شده‌است. برخی از منابع اهل تسنن که حدیث ثقلین در آن آورده شده عبارتند از:

  • صحیح ترمذی، ج ۵، ص ۶۶۳-۶۶۲، ۳۲۸ به نقل از بیش از ۳۰ نفر از اصحاب
  • مستدرک حاکم، فصل «فضیلت اصحاب»، ج ۳، ص ۱۰۹، ۱۱۰، ۱۴۸، ۵۳۳، حاکم نوشته که این حدیث صحیح می‌باشد بر اساس نظر شیخین (بخاری و مسلم)
  • سنن ابن ماجه، ج ۲، ص ۴۳۲
  • مسند احمد بن حنبل، ج ۳، ص ۱۴، ۱۷، ۲۶، ۵۹، ج ۴، ص ۳۶۶، ۳۷۲-۳۷۰
  • فضایل صحابه، احمد بن حنبل، ج ۲، ص ۵۸۵، حدیث ۹۹۰
  • خصایص نسایی، ص ۲۱، ۳۰

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.