غذاهای سنتی و لذیذ بوشهر
گمنه (للک)
طرز تهیه :
ابتدا بلغور گندم را تمیز کرده و در یک ظرف تف می دهیم تا خامی آن گرفته شود سپس در ظرف دیگرپیاز داغ درست کرده وادویه نیز به آن اضافه می کنیم وسپس مقدار معینی آب (یک تا دو لیوان ) را به ان اضافه می کنیم و میگزاریم تا جوش بیاید سپس گمنه تف داده شده را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا دم بکشد .
قیمه بوشهری
قیمه بوشهری با قیمه های شهر های دیگه خیلی فرق میکنه. هم ظاهرش هم مزه اش. قیمه بوشهری رو میکوبن و باید طوری گوشتش له شده باشه که وقتی قاشق میزنی کش بیاد
مواد لازم :
لپه 250 گرم پیاز متوسط 4 عدد گوشت سر دست نیم کیلو رب گوجه فرنگی 4 ق غ سیب زمینی متوسط 4 عدد ادویه بوشهری 1 ق غ زعفران نمک
طرز تهیه
ابتدا گوشت را همراه با سیب زمینی و نخو د لپه را با هم در دیک می جوشانیم بعد از یک ساعت دیگر چک میکنیم اگر گوشت پخته و له شده باشد زیر دیگ را خاموش میکنیم در غیر این صورت نیم ساعت دیگر میپزیم و یا تا زمانی که گوشت له شود. بعد از پخته شدن همه ی مواد را در آبکش ریخته و سپس گوشت ها را از سیب زمینی و لپه جدا می کنیم . لپه و سیب زمینی را له می کنیم و گوشت ه را نیز بصورت خلال از هم جدا می کنیم . پیاز را خورد کرده و در روغن با گوشت تفت میدهیم . سپس رب گوجه را به آن اضافه کرده وگوشتها را با گوشت کوب له می کنیم . لپه و سیب زمینی له شده را در یک دیگ جدا گانه روی اجاغ قرار داده و گوشت را به ان اضافه میکنیم . وآرا به مدت یک ساعت هم می زنیم تا آب اضافه آن بخار شود و اصطلاحا کش بیاید . در این مدت زعفران را همراه با آب لیمو اضافه می کنیم وشعله را کم کرده می گذاریم تا قیمه دم بکشد .نوش جان
پلو میگو بوشهری
مواد لازم :
برنج / 3 پیمانه
پیاز بزرگ (نگینی خرد شده )/ 1 عدد
میگو پاک شده / 20 عدد
سبزی ( پاک شده و خرد شده ) 200 گرم
زعفران / 2
قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و اویه بوشهری / به مقدار لازم
(( سبزی شامل گشنیز و شوید جمعا 180 گرم و شنبلیله 20 گرم است ))
روش تهیه :
قابلمه حاوی آب را روی حرارت زیاد قرار می دهیم . زمانی که
جوش آمد ، آب روی برنج خیس شده را خالی می کنیم و برنج را به مدت 10 تا 14 دقیقه
داخل قابلمه می ریزیم و سپس آبکش می کنیم .
در این فاصله ، پیاز را در تابه ای حاوی روغن تفت می دهیم تا
نرم و شفاف شود ، سپس میگو را با نمک و فلفل و ادویه مزه دار می کنیم و به پیاز
اضافه می کنیم وبه تفت می دهیم تا صورتی شود . میگو رو بیشتر از چند
دقیقه تقت نمی دهیم چون تفت زیاد باعث سفت شدن میگو می شود .
در قابلمه حاوی روغن داغ ، روی حرارت ملایم مقداری برنج می
ریزیم ، مقداری میگو را به همراه سبزی روی آن می ریزیم . به همین ترتیب میگو و
سبزی را لابه لای برنج می ریزیم و روی آن را با برنج سفید می پوشانیم در قابلمه را
می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا بخار برنج بلند شود .
سپس زعفران را در گوشه ای از برنج می ریزیم . در
قابلمه را می گذاریم تا برنج به مدت 30 دقیقه دم بکشد . پس از دم کشیدن ، پلو زعفرانی را جدا می
کنیم ، پلو میگو رو در ظرف مورد نظر می کشیم و با پلو زعفرانی تزیین می کنیم .